Yliopiston kuoro laulaa LUNTA joulun odotukseen

Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy järjestää perinteisen joulukonserttinsa torstaina 11. joulukuuta Carelia-salissa. Konsertin nimi, Lunta!, on osuvan käskevä pimeään ja lumettomaan syksyyn.

Konsertissa kuullaan tänä vuonna monipuolista ohjelmaa. Kuoro laulaa niin suomalaisten kotien lauletuimpia joululauluja kuin myös perinteisiä englantilaisia carolseja. 

Joulukonsertissa esiintyvät myös lauluyhtyeet Kvartsi ja Taimi, joissa vaikuttaa laulajia kuorosta.

Lisäksi Joy-kuoro aloittaa jo Jean Sibeliuksen tulevan juhlavuoden juhlistamisen tulkitsemalla joitakin säveltäjän upeita klassikoita. 

Luvassa on jokaiselle suomalaiselle tuttujen sävellysten lisäksi myös Sibeliuksen harvinaisempi kappale Nyt seimelle pienoisen lapsen (1929, san. Väinö Ilmari Forsman). 

Sävellys onkin tutumpi monelle August Verner Jaakkolan sanoituksella Jouluna (On lapsonen syntynyt meille).

Konsertista erityisen tekee myös Kalle Ruusukallion Joy-kuoroa varten säveltämä kappale Lunta. Kyseessä on toinen kerta, kun kappaletta esitetään julkisesti.

Joulukonsertti tänä vuonna on erityisen tärkeä kuoronjohtaja Helena Hulmille, joka astuu joulukonserttilavalle kuoronjohtajana jo kolmattakymmenettä kertaa! 

Joulukonsertti aloittaakin kuorossa moninkertaisen juhlavuoden: Helena Hulmin 30-vuotistaiteilijajuhlan lisäksi itse kuoro täyttää tänä vuonna 45 vuotta. 

Ennakkoliput Lunta!-konserttiin voit käydä noutamassa Carelia-rakennuksen aulasta 8.12. kello 11-14, 9.12. kello 16-17.30 ja 10.12. kello 11-14.

 

Sää

Joensuu

Ollaan yhteyksissä:

 

Yhteystiedot:

info@pohjoiskarjala.com
www.pohjoiskarjala.com