Kontiolahden nähtävyydet ja käyntikohteet

Suomen pisin mänty

Kontiolahden Lehmossa kasvaa Suomen pisin mänty. Lehmon jätiksi ristitty mänty on 42m (2013) pitkä.

Kontiolahden ortodoksinen kirkko

Kontiolahden ortodoksinen kirkko

Joensuun ortodoksiseen seurakuntaan kuuluva Kontiolahden ortodoksinen kirkko on Kristuksen taivaaseen astumisen kirkko. Erkki Helasvuon suunnittelema pyhäkkö vihittiin kirkoksi vuonna 1985.

Kontiolahden ev. lut. kirkko

Kontiolahden ev. lut. kirkko

Kontiolahden luterilaisen kirkon on suunnitellut arkkitehti Georg Wilenius ja se valmistui vuonna 1881. Kylän korkeimmalle kohdalle rakennettu kirkko on Kontiolahden seurakunnan toinen kirkko, ensimmäinen kirkko valmistui 1780 ja se paloi vuonna 1879. Vuodelta 1929 peräisin olevan Golgata-aiheisen alttaritaulun on maalannut Yrjö Ollila.

Satama

Kontiolahden satama

Kontiolahden satamassa on vierasvenelaituri, kaksi betoniluiskaa, septityhjennyspaikka, mastonosturi, wc, jäähileasema, uimaranta ja muita satamapalveluita.

Jakokosken tähtitorni

Pohjoiskarjalaisen tähtitieteen harrastajien yhdistyksen Seulaset ry:n ylläpitämä tähtitorni, jossa pidetään talvisin myös tähtinäytäntöjä.

Jakokosken museokanava

Vuonna 1879 rakennettu kanava on entisöity kertomaan entisajan kanavatoiminnasta ja vesiliikenteestä. Museon ympäristössä sijaitsee myös aktiivinen kanavateatteri.

Kontiolahden ampumahiihtostadion

Vuosittain ampumahiihdon maailmancupin osakilpailupaikkana toimivan ampumahiihtokeskuksen alueelta löytyvät hirsisen päärakennuksen lisäksi kansainvälisen tason lehdistö- ja tv-keskukset. 1,5 km pitkä jäähdytetty latu avataan jo lokakuussa.

paarakennus-ampumahiihtostadion-kontiolahtilehdistokeskus-ampumahiihtostadion-kontiolahti

Selkien-Mönnin kappeli

Selkien-Mönnin kappeli on rakennettu kylien yhteiselle hautausmaalle vuonna 1983 ja sen on suunnitellyt Erkki Helasvuo.

Kolvananuuron rotkolaakso

Luonnonsuojelualue, joka on muodostunut miljoonia vuosia sitten louhikkoiseksi rotkoksi kallioperään. Alueella kiertää luontopolku, joka on n. 5 km pitkä.

SF-Filmikylä

Kontiorannassa sijaitseva SF-Filmikylä on Suomen Filmiteollisuuden pääpaikka, joka on tullut tunnetuksi mm. Karjalan Kunnailla -sarjasta. Kylässä järjestetään myös opastettuja kierroksia.

Kontiolahden vesitorni

Kontiolahden vesitorni

Kontiolahden vesitorni sijaitsee lähellä luterilaista kirkkoa kirkonkylän korkeimmalla kohdalla. 6-tien varrella sijaitsevasta vesitornista voi hyvällä säällä nähdä aina Joensuuhun saakka.

Kotiseutukeskus

Kontiolahden kotiseutukeskus

Kontiolahti-seuran omistama kotiseutukeskus esittelee paikallista talonpoikaiskulttuuria. Kotiseutukeskusta pidetään tunnelmallisena juhlapaikkana, lisäksi tiloissa pidetään mm. näyttelyitä ja leirikouluja.

Sää

Joensuu

Ollaan yhteyksissä:

 

Yhteystiedot:

info@pohjoiskarjala.com
www.pohjoiskarjala.com