Lyhytelokuva maalaa uudenlaisen kuvan Kolista

Koju Film Companyn Jouni Räsänen, Heikki Oinonen ja Matias Vihko Mustarinta-elokuvan ensi-illassa Kolilla.

Koju Film Companyn Jouni Räsänen, Heikki Oinonen ja Matias Vihko Mustarinta-elokuvan ensi-illassa Kolilla.

Lyhytelokuva ”Mustarinta – elokuva Kolista” sai ensi-iltansa eilen torstaina (11.12.) Kolin luontokeskus Ukossa. Elokuvaa on kuvattu kuluneen vuoden aikana ja sen pääosissa eivät heilu ihmiset vaan luonto.

Elokuvan on tuottanut joensuulainen Koju Film Company Oy, jonka kädenjälkeä oli myös aiemmin syksyllä julkaistu Joensuun kaupungin markkinointivideo. Ohjaaja on Heikki Oinonen.

Luontoon.fi -verkkosivulla julkaistussa ennakkojutussa sanotaan, että elokuvassa ”kameran liikkeet on suunniteltu musiikin kanssa sulavaksi audiovisuaaliseksi kokonaisuudeksi, jollaista Kolista ei ole koskaan ennen nähty.”

Koju Film Companyn toimitusjohtaja Jouni Räsänen, ihanko totta, ettei olla koskaan ennen nähty? On meinaan netti täynnä jos jonkinlaista kuvaa Kolista?

”Onhan siellä monenlaista, mutta ei tällaista!”

Leffasta on julkaistu traileri, mutta itse elokuva ei ainakaan vielä ole katsottavissa verkossa. Missä elokuvan voi nähdä?

”Luontokeskus Ukossa. Leffa pyörii siellä osana näyttelyä.”

Mitäs Kojulla tapahtuu nyt sitten seuraavaksi? Pitkä elokuva?

”Katellaan, kuunnellaan ja toimitaan!”

Elokuva toteutettiin hankevaroin. Maksajana on (pitäkää tuolista kiinni, nyt tulee pitkä nimi) Karelia ENPI CBC -ohjelmaan kuuluva, Metsähallituksen luontopalvelujen Fennoscandian Green Belt – Welfare from Sustainable Cross Border Nature and Culture Tourism –hanke.

Hankkeen tavoitteena on säilyttää Karjalan suojelualueiden ainutlaatuiset luonto- ja kulttuuriarvot ja tukea paikallistaloutta tarjoamalla kansainvälisesti tasokkaita matkailupalveluita. Aiemmin hankkeen kassaa on Pohjois-Karjalassa käytetty muun muassa Kolin luontokeskus Ukon pysyvän näyttelyn uusimiseen.

Elokuvan traileri:

Sää

Joensuu

Ollaan yhteyksissä:

 

Yhteystiedot:

info@pohjoiskarjala.com
www.pohjoiskarjala.com