Pohjois-Karjalan kauppakamari täyttää 60 vuotta
Pohjois-Karjalan kauppakamari juhlii 60-vuotista taivaltaan. Juhlan kunniaksi järjestetään päiväseminaari ja iltajuhla Joensuun taidemuseolla tänään perjantaina.
Seminaarissa allekirjoitetaan kauppakamarin ja alueen koulutusorganisaatioiden välinen yhteistyölupaus yritysten ja oppilaitosten välisen yhteistyön lisäämiseksi entisestään. Yhteistyölupauksen osapuolten päätavoitteena on kohdistaa koulutusta entistä osuvammin niille aloille, joilla osaavaa työvoimaa erityisesti tarvitaan.
Iltajuhlassa saa ensiesityksensä kauppakamarin ja maakuntaliiton yhteistyönä syntynyt Pohjois-Karjalan elinkeinoelämää monipuolisesti esittelevä video, joka on tarkoitettu yritysten ja sidosryhmien vapaaseen käyttöön maakuntamme markkinoinnissa.
Video tulee nähtäväksi myös nettiin lauantaina. Videon on tuottanut joensuulais-kontiolahtelainen Osuuskunta Korpipaja.
Pohjois-Karjalan yrityksiä ja maakunnallisia toimijoita esitellään myös kauppakamarin juhlavuosikirjassa, joka näkee päivänvalon juhlaviikolla. Kirja lähetetään jäsenistölle ja sidosryhmille ja siitä voi halutessaan myös tilata lisäkappaleita kauppakamarin toimistosta.
Katso juhlaseminaarin ohjelma täältä.
600 jäsentä
Pohjois-Karjalan kauppakamari on perustettu vuonna 1954 ja se toimii Pohjois-Karjalan maakunnan alueella. Jäseniä sillä on noin 600, jotka työllistävät yhteensä noin 31 000 työntekijää ja tuottavat yli 50 prosenttia maakunnan yritysten liikevaihdosta.
Kauppakamariorganisaatio on julkisesta rahoituksesta riippumaton, maailmanlaajuinen ja arvostettu elinkeinoelämän yhteistyöorganisaatio, jonka toiminta perustuu kauppakamarilakiin sekä yritysten vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Ensimmäisen kauppakamarin perustivat Marseillessa vuonna 1599 silloiset elinkeinonharjoittajat, kauppiaat ja merenkulkijat.
Kauppakamarin tehtävänä on elinkeinoelämän edistäminen. Toimiessaan elinkeinoelämän edunvalvojana kauppakamari vaikuttaa viranomaisiin ja lainsäädäntöön, kehittää markkinataloutta sekä edistää elinkeinoelämän ja viranomaisten välistä yhteistoimintaa.
Toimintaan kuuluu myös ajankohtaiskoulutuksen järjestäminen ja ulkomaankaupan edistäminen. Lisäksi kauppakamari hyväksyy elinkeinoelämässä tarvittavia asiantuntijoita (mm. HTM-tilintarkastajat) sekä myöntää ulkomaankaupassa tarvittavia asiakirjoja.
Linkit: