Lieksan Perinnepäivät 18-19.7.2015 Pielisen Museolla Lieksassa

Lieksan Perinnepäivillä nähdään mm. tukkilaisnäytös. Kuva: Jaakko Saaristo

Pielisen Museon alueella heinäkuussa järjestettävien Lieksan Perinnepäivien ohjelmaa viimeistellään parhaillaan esityskuntoon. Yksi päivien kohokohdista on Pielisen-Karjalan Tukkilaisperinteen toteuttama näytelmällinen, jätkäperinteeseen nojautuva tukkilaisnäytös.

Tapahtuman ensimmäisenä päivänä osa tukkilaisista saapuu museorantaan. Lauantai päivän ohjelmassa on mm. närelenkkien vääntöä ja uittokaluston kunnostusta. Sunnuntaina porukkaan liittyvät ”Jonkerin lentojätkät” jotka saapuvat paikalle veneellä sekä myös tukilla sestoen. Tukkilaisten kohtaaminen on vahva jätkäperinteeseen tukeutuva spektaakkeli.

Perinnepäivillä voi tutustua monenmoiseen jo osin kadonneeseen vanhaan työperinteeseen sekä kädentaitoihin. Esillä on vaikkapa puukkoperinteeseen ja kudontaan liittyviä työnäytöksiä. Tapahtumassa mukana olevien myyjien ja eri esittelijöiden toivotaan pukeutuvan myös perinnehenkisesti.

Pielisen Museo on Suomen toiseksi suurin ulkoilmamuseoalue. Erilaisia rakennuksia usean hehtaarin alueella on kaikkineen n. 70. Tapahtuma-alueen yhteydessä sijaitsee ruokatori ”Herkkujen Jarmanka” missä tarjolla on naposteltavaa aina herkullisista kalaruuista maatilan jäätelöihin. Sotahistoria liittyy vahvasti Lieksaan. Päivien aikana voi tutustua museon läheisyydessä sijaitseviin Rukajärvikeskuksen sekä Rajaperinnetalon näyttelyihin. Heikompi jalkaiset voivat tukeutua kulkemisessaan perinteisen Suomen hevosen leppoisaan kyytiin.

Lieksan Perinnepäivät ovat Lieksan kaupungin ja Pohjois-Karjalan Liiton yhteishanke ja tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy. Vapaaehtoisella maksulla voi tukea Pielisen Museon toimintaa, päivien aikana Lieksan Matkaoppaat ry järjestää pientä korvausta vastaan myös opastettuja kierroksia museoalueella, osa tuotosta menee museon toiminnan tukemisen.

 

Sää

Joensuu

Ollaan yhteyksissä:

 

Yhteystiedot:

info@pohjoiskarjala.com
www.pohjoiskarjala.com