5°C

Joensuu

Aurinkoista

Verkkogalleria Tabulaland tuo nykytaidetta näkösälle

Kuva: Kati Närhi: Rouva

Viime syyskuussa perustetun Tabulalandin pyrkimyksenä on parantaa uuden kotimaisen kuvataiteen saavutettavuutta.

Suomalaista nykytaidetta esittelevällä taidegallerialla ei ole pysyvää galleriatilaa, vaan taide on esillä verkkogallerian vaihtuvissa näyttelyissä. Tabulaland järjestää myös pop up-näyttelyitä eri paikoissa, tällä kertaa vuorossa on Joensuun Kulttuurikeskus Ahjo.

Gallerian perustaneet Saara Konttinen ja Aiju Salminen kertovat taustalla olevan halun tuoda taidetta uusiin ympäristöihin.

"Internet on täynnä sisältöä, mutta mielestämme paikka kotimaiselle, alakulttuuriorientoituneelle kuvataiteelle puuttui" Salminen sanoo.

"Halusimme myös tuoda taiteilijoille keinon myydä taidettaan vailla taloudellista riskiä ja yleisölle helpon ja tutun tavan hankkia teoksia" Konttinen jatkaa.

Tabulalandin yhteydessä on verkkokauppa, josta taidetta voi ostaa. Ajatuksena on ollut myös se, ettei taiteen katselu olisi niin aika- ja paikkasidonnaista.

"Taidetta voi siis katsella vaikka kesämökillä keskellä yötä!" Salminen sanoo.

Galleriassa on nähtävillä niin piirroksia, maalauksia, valokuvaa kuin grafiikaakin. Tavoitteena on saada sivut käännettyä myöhemmin myös englanniksi, ja viedä suomalaista taidetta muun maailman nähtäväksi.

Näyttely on esillä Taidekeskus Ahjossa 28.5.-16.6.2015.

Sää

Joensuu

Ollaan yhteyksissä:

 

Yhteystiedot:

info@pohjoiskarjala.com
www.pohjoiskarjala.com