5°C

Joensuu

Aurinkoista

Jääspeedwayn SM 2015 ratkeaa Joensuussa

Jääspeedway SM-finaali Joensuussa. Kuva: Timo Eronen

Joensuun jäärataa muutettiin viime vuodesta:
”Nyt on erittäin hyvä!”

Timo ”Tiri” Kankkunen kaartaa radalta takaisin varikolle uudenvuoden aattona. Pakettiauton vieressä häntä jo odotellaan. 

”No?”, kysyy Pohjois-Karjalan moottorikerhon kilpailunjohtaja Timo Eronen.

”Erittäin hyvä! Sata kertaa parempi! Nyt saa oikeesti painaa, ettei valu mutkasta ulos!” konkariksi lukeutuva Kankkunen vuodattaa ennenkuin ehtii saada kypärän päästään.

Eronen on juuri kertonut meille, että Jääspeedwayn SM-finaalin näyttämönä toimivaa rataa on tälle vuodelle hieman muutettu: suorat ovat aavistuksen pidemmät ja mutkat tiukemmat. Kankkusen mielipide saa varikolla hymyt kasvoille.

Niin radan kuin koko kilpailunkin olemassa olo on osoitus pohjoiskarjalaisesta talkoohengestä: joensuulaispellolle on muun muassa ajettu talkoilla yli miljoona litraa vettä.

Miesten asenteesta kertonee jotakin sekin, että juttutuokiomme aikana kaksi tiimin jäsentä vaihtaa pyöriinsä uusia moottoreita hieman taaempana. Parkkipaikalla, taivasalla.

”Meni vähän viime tinkaan, kun huomenna pitää lähteä Ruotsiin kisaamaan. Mutta pannaan koneet paikalleen ja testataan tässä omalla radalla ennen lähtöä”, selventää tilannetta tiimipäällikkö Pekka Karttunen.

Jääspeedwayn SM-finaali ajetaan Joensuussa 24. tammikuuta.

Arttu Laakkonen

Sää

5°C

Joensuu

Aurinkoista

Kosteus: 49%

Tuuli: 22.53 km/h

  • 03 Tammikuu 2019 7°C 3°C
  • 04 Tammikuu 2019 8°C 1°C

Ollaan yhteyksissä:

 

Yhteystiedot:

Steam Company Oy
Rekkatie 11 A7
80100 Joensuu

info@pohjoiskarjala.com
www.pohjoiskarjala.com