5°C

Joensuu

Aurinkoista

Valkoinen susi perusti salaseuran Joensuuhun

Kosiosusi ja valkoinen kosiosusi

Valkoinen kosiosusi istuskeli serkkunsa kanssa torin laidalla.

Joensuun salaseura tuli näyttävästi julkisuuteen pari viikkoa takaperin, missäs muuallakaan kuin sosiaalisessa mediassa. Facebookiin ilmestyi ”valkoinen kosiosusi”, joka tanssi yksinään torilla.

Salaseura ei olisi salaseura, jos ihmiset sen takana tulisivat julkisuuteen. Mutta koska valkoinen kosiosusi tuli, osoitimme kysymyksemme hänelle. Tai sille.

Niin, kumminko sitä nyt pitäisi sanoa, ja oletko sinä susi ollenkaan?

”Hmm... no oletko sinä? Ihmiset, eläimet, oliot – kaikki me olemme samaa. Samaa maaperää ja happea mikserissä sekoitettuna. Joillain nyt vaan sattuu olemaan isommat korvat kun toisilla.”

Kertoisitko tarkemmin henkilökohtaisesta historiastasi ja suhteestasi tuohon alkuperäiseen kosiosuteemme, joka tuntuu kovin erilaiselta kuin sinä: istuu vain torilla penkillä kesät talvet, eikä ainakaan tanssi?

”Se on mun serkku. Mut se on vähän jämähtänyt. Oikeestaan ihan urautunut tohon kosiskelu-juttuun. Istuskelee vaan omissa oloissaan niinku muutkin joensuulaiset, vaikka täällä olis vaikka mitä tekemistä ja kokemista yhdessä tai erikseen. Ajattelin piristää sitä ja tulla sekaan sekoilemaan. Ja heti lähti tapahtuun!”

Salaseura. Miten sinä siihen liityt? Ja mistä siinä oikein on kysymys?

”No kato just se, että täällä Joensuussa on paljon kaikkee elämää, tapahtumia ja kulttuuria, tilanteita ja tunnelmia MUT KUKAAN EI KÄY NIISSÄ! KUKAAN EI KÄYTÄ TÄTÄ HIENOA JA ERITYISLAATUISTA KAUPUNKIA!”

”Joten ajattelin perustaa tollasen Salaseuran, joka tekis pientä myyräntyötä tän asian eteen. Salaseura järkkää kaikkea pientä ja suurta jäynää, huomioi outoja ja erityislaatuisia juttuja, kaupunkitilassa ja yksityisesti, luo yhteyksiä, puhuu yhteisen julkisen tilan puolesta, nostaa tapetille asioita, jotka on mielenkiintoisia, mutta jääneet ehkä varjoon.”

”Kaupunki pitää ottaa omakseen, sitä pitää käyttää ja muokata. Salaseuralle voi ehdottaa mitä vain, vinkata, kutsua paikalle, kysyä ja ihmetellä yhdessä.”

Okei. No, missäs aiot ottaa kaupungin omaksesi seuraavaksi, missä aiot tanssia? Ja minkä asian puolesta?

Inspiraatio tulee varoittamatta itsellenikin. Pitäkää korvat ja silmät auki ulkoilmassa. Ehdottakaa minkä puolesta voisin tanssia. Tai ulvoa.

 

Lisää somessa:

www.facebook.com/joensuunsalaseura

 Sää

Joensuu

Ollaan yhteyksissä:

 

Yhteystiedot:

info@pohjoiskarjala.com
www.pohjoiskarjala.com