Riistakameralla voidaan tallentaa liikkuvaa kuvaa tai still-kuvia kameran omalle muistikortille. Kuvaus toimii itsenäisesti, kun sen sensorit havaitsevat liikettä.

Riistakamerat ovat säänkestäviä ja huomaamattomia valvontakameroita, joita yleensä käytetään riistan ruokintapaikoilla tai niiden kulkureiteillä. Erilaisille olosuhteille riistakamerat ovat oivallinen valinta. Olipa kyseessä yökuvaus tai päiväkuvaus, voi sateenkestävillä riistakameroilla kuvata ongelmitta.

Yöllä kuvaus tapahtuu infrapunavalossa, jolloin kuva on mustavalkea ja yksityiskohdat eivät erotu yhtä hyvin kuin päivänvalossa kuvattuna. Riistakameroissa on mahdollista käyttää salamavaloa, jolloin myös yölllä kuvista saa luonnollisen värisiä. Haitta puolena salaman käytössä on, että se paljastaa kameran sijainnin. Myös infrapunavaloa voi toisissa malleissa käyttää salamavalon tavoin, jolloin kuvaus tapahtuu täysin huomaamattomasti. Päivällä kuvaus toimii normaalisti luonnonvalon voimalla. Kuviin tallentaa kuvaushetken aika ja päivämäärä sekä mahdollisesti myös muitakin tietoja, kuten lämpötila.

Riistakameroiden käyttö

Riistakameroilla metsästäjät voivat saada monipuolista tietoa riistaeläinten liikkeistä, määristä ja lajeista. Riistakameroita hyödynnetäänkin eniten jahtikauden ulkopuolella ja etenkin vähän ennen metsästyksen aloitusta. Esimerkiksi parhaat passipaikat voi selvittää jo etukäteen riistakameran avulla.

Riistakameran ominaisuuksia

Kameran kuvat voi kopioida omalle koneelle tai esikatsella niitä suoraan kameran mukana tulevalla lukijalla. Riistakameran olisi hyvä tallentaa vähintään 3 megapikselin tarkkuudella. Käyttövoimansa kamera saa paristoista tai akuista. Valmiusaika voi olla useita kuukausia ja toiminta-aikaa voidaan pidentää aurinkokennolla. Riistakameroille on myös muutakin käyttöä kuin eläinten kuvaus. Kameralla voi myös valvoa rakennuksia tai muuta omaisuutta. Riistakameroissa käytetään erityistä tukea tai hihnaa, jolla se voidaan kiinnittää kuvauspaikalle.Varkauksien varalta voi hankkia erityisiä turvatelineitä, joilla riistakamera lukitaan paikoilleen.

Riistakamera malleja

Yleisiä merkkejä ovat Uovision, Scout Guard, Moultrie, Wildview ja StealthCam.

Erätukun riistakamerat

Erätukun riistakamerat ovat Uovisionin malleja.

Sää

Joensuu

Ollaan yhteyksissä:

 

Yhteystiedot:

info@pohjoiskarjala.com
www.pohjoiskarjala.com