Lieksan Vaskiviikon kesän 2014 ohjelmisto on julkistettu

Lieksan Vaskiviikko järjestetään ensi kesänä 35. kerran ajanjaksolla 25.7. - 2.8.. Kesän konserttiohjelmisto oheistapahtumineen ja kurssi- ja kilpailuinfoineen on julkistettu Lieksan Vaskiviikon verkkosivuilla osoitteessa www.lieksabrass.com. Konserttilippuja voi ostaa joko verkkokaupasta tai Vaskiviikon lipunmyynnistä osoitteesta Pielisentie 22.

Lieksan Vaskiviikon toiminnan olennainen osa ovat musiikkikurssit, jotka kattavat kaikki vaskisoittimet. Kunkin vaskisoittimen mestariluokka on suunnattu ammattimaiseen opiskeluun. Muille kursseille, kuten perusopetukseen sekä yhtye- ja seitsikkokursseille voivat hakeutua kaikenikäiset ja -tasoiset soittajat. Kurssien opettajina ja samalla myös konserttien esiintyjinä toimivat ulkomaisten mestarikurssiopettajien lisäksi suomalaiset huippumuusikot. Ilmoittautumisia Lieksan 2. kansainväliseen vaskikvintettikilpailuun sekä kursseille otetaan vastaan. Linkit ilmoittautumislomakkeeseen löytyvät verkkosivuilta.

Klassinen konserttisarja käsittää ensi kesänä 15 konserttia. Konserttipaikkoina toimivat Lieksan kulttuurikeskus, Lieksan kirkko ja Viekijärven kirkko. Myös Mätäsvaaran avolouhoksella järjestetään ensi kesänä konsertti. Uutena tapahtumapaikkana mukaan tulee Aseman-Makasiini, joka toimii näyttämönä seitsikkotansseille sekä Vaskiviikon päättävälle lastenkonsertille. Tapahtuma levittäytyy perinteiseen tapaan ympäri kaupunkia ja se sisältää runsaasti ilmaiskonsertteja aamu-, hyväntekeväisyys- ja iltasoittoineen pihasoittoja unohtamatta.

Ensi kesänä Lieksassa soi suvaitsevainen Vaskiviikko. Elämme aikaa jossa vastakkainasettelun aika on ohi ja samaa teemaa myötäilee myös ensi kesän konserttiohjelmisto kavalkadikonsertteineen. Uuden tulemisensa tehnyt Solistiseitsikko Imperial soittaa sävelhelmiä tunnetuista "punaisten ja valkoisten" lauluista, joita viimeinkin voimme rauhallisin mielin kuunnella samassa konsertissa. Euphoria-sekstetin konsertissa kuullaan mm. ihmisoikeusasioista kumpuavia säveliä.

Ykköstähtenä Vaskiviikolla tuikkii vieraaksemme ensi kertaa saapuva maailman vaskivalio German Brass. Jo vuosia on German Brass ollut synonyymi virtuoosiselle ja tyylikkäälle vaskimusiikille. Myös viime vierailulla jalat festivaaliyleisön alta vienyt Boston Brass tekee paluun Lieksaan, kuten tekee myös trumpetisti Gabriele Cassone ja euphoniumin romanttinen taituri Tomas Rüedi. Uusia tuttavuuksia soittimiensa mestareina ovat pasunisti Fabriche Millischer, käyrätorvisti Premysl Vojta sekä tuubisti Roland Szentpali.

Lisätiedot ja valokuvat:

Kirsi Mustalahti
Toiminnanjohtaja / Managing Director
Lieksan Vaskiviikko / Lieksa Brass Week
Pielisentie 22, FI-81700 Lieksa
puh./tel. +358 40 528 2831
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.lieksabrass.com

Lieksan Vaskiviikko 25.7.-2.8.2014

 

 

Sää

Joensuu

Ollaan yhteyksissä:

 

Yhteystiedot:

info@pohjoiskarjala.com
www.pohjoiskarjala.com