5°C

Joensuu

Aurinkoista

Ehkäisevän päihdetyön teemaviikko avataan Joensuussa 3.11.2014

Valtakunnallinen ehkäisevän päihdetyön viikko avataan Joensuussa maanantaina 3.11.2014. Viikon teemana on kysymys: ”Kenet sinä tekisit onnelliseksi juomalla vähemmän?”

Päihde- ja mielenterveystyön toimijat (MIEPÄ –verkosto) järjestävät yhdessä Ehkäisevän päihdetyön viikon avajaistapahtuman kauppakeskus Isossa Myyssä Joensuussa maanantaina.

Toimijat esittelevät toimintaansa sekä haastavat ihmisiä keskustelemaan päihteistä ja niiden vaikutuksista. Ohjelmassa on tietoiskuja, tietokilpailuja, musiikkia ja kasvomaalausta.

Avajaispäivän tapahtumassa mukana Suomen Punainen Risti, Siniristi, Sovatek -säätiö, Virkkulan hoitokoti, Luterilaisten seurakuntien diakonian päihdetyö, Ortodoksinen seurakunta,  Kulman kundit, Rikosuhripäivystys sekä PKKY:n  päihdetyön ammattitutkinnon opiskelijat ja Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja opiskelijat.

Viikon aikana päihdetyön toimijat rohkaisevat jokaista miettimään, miten oma päihteiden käyttö vaikuttaa itselle läheisiin ihmisiin. Teemaviikolla kysymmekin: ”Kenet sinä tekisit onnelliseksi juomalla vähemmän?”. 

Ehkäisevän päihdetyön tavoitteena on vähentää päihdehaittoja, lisätä päihteisiin liittyvää tietoutta, edistää päihteettömiä elintapoja ja päihdeongelmista kärsivien kansalaisten oikeuksia.

Tällä hetkellä ihmisiä puhututtavat muun muassa alkoholimainonnan rajoitukset, jotka astuvat voimaan 1.1.2015.  Ihmiset ovat kyseenalaistaneet rajoitusten vaikutukset lasten ja nuoren juomiseen. 

Sosiaali- ja terveysministeriö on kommentoinut mainonnan rajoitusten tuskin lopettavan lasten alkoholinkäyttöä, mutta vähentävän lasten altistumista mainoksille.

Ehkäisevän päihdetyön näkökulmasta mainonnan rajoitukset eivät vaikuta aikuisten ihmisten elämään mitenkään, mutta voi suojata lapsia ja nuoria altistumasta toistuvalle alkoholimainonnalle. (Lähde: Joensuun Siniristi ry, tiedote)

Aika ja paikka: 3.11.2014 Iso Myy, Joensuu

www.facebook.com/eptviikko

Sää

Joensuu

Ollaan yhteyksissä:

 

Yhteystiedot:

info@pohjoiskarjala.com
www.pohjoiskarjala.com