Mistä paras D-vitamiini?

 

Carlson Labsin D-vitamiinivalmiste - tipatSuomalaiset saavat d-vitamiinia suurimman osan vuotta aivan liian vähän. Myös yleiset d-vitamiinin saantisuositukset ovat alakanttiin. Kesällä d-vitamiinia muodostuu auringon myötävaikutuksella ihollamme, mutta pimeään aikaan emme saa riittävästi tätä välttämätöntä vitamiinia.

Suomesta saa myös Better You DLux3000 D-vitamiinisuihketta, joka on helppokäyttöinen ja vahva d-vitamiinisuihke. Yksi suihkaus sisältää d-vitamiinia 3000 UI eli 75 mg. Pieni suihkepullo on kätevä ottaa myös mukaan. Hinta suhteessa annosten määrään ja vahvuuteen on kuitenkin korkeampi, kuin iHerb-verkkokaupasta tilatuilla tuotteilla.

 

Vahvat D-vitamiinit Iherbistä

Iherbistä löytyy edullisia, mutta huippulaadukkaita d-vitamiinivalmisteita. Paras Iherb d-vitamiini lienee kalanmaksaöljyä sisältävä Carlson Labs kapseli, mutta myös tipat ovat erittäin hyviä tuotteita. Vuoden d-vitamiinit saa nyt todella edullisesti. Ensitilaajana olet oikeutettu saamaan 5 $ alennuksen kampanjakoodilla XEB289.

 

Carlson Labs d-vitamiinikapseli

Carlson Labs kapseli

Carlson Labs d-vitamiinikapselissa on myös kalanmaksaöljyä. Huippuhyvin imeytyvässä valmisteessa on d-vitamiinia 100 µg (4000 IU) per kapseli.

360 kapselia

Hinta: 32,43 €

 Nature's Answer d-vitamiinitipat

Nature's Answer tipat

Nature's Answer d-vitamiini on extra-neitsytoliiviöljyssä. Yksi tippa sisältää 50 mikrogrammaa d-vitamiinia (2000 IU).

Annostus: 2 tippaa päivässä = 100 µg (4000 IU). 300 annosta (600 tippaa)

Hinta: 8,97 €)

Lyhenteet:

  • IU = International unit (Suomeksi KY = Kansainvälinen yksikkö)
  • 1 µg (mikrogramma) = 40 IU
  • 100 µg = 4000 IU

Mistä d-vitamiiniä saa?

Luonnollisin lähde on kala. D-vitamiinia hyvin sisältäviä kaloja ovat lohi, kirjolohi, siika, silakka ja muikku. Jotta saisi riittävästi d-vitamiinia, kalaa on syötävä useasti viikossa ja aina sekään ei riitä. Tehotuotetun kalan ravinto ei ole luonnollista ja mahdollisesti viljellyn kalan d-vitamiinipitoisuus on heikohkoa. Siksi suomalaisten on otettava d-vitamiinit lisäravinteena.

D-vitamiineilla on eroja

Ei ole aivan sama mitä vitamiinivalmisteita käyttää. Marketeissa yleensä saatavilla olevat d-vitamiinipillerit ovat syntettisesti valmistettuja, joiden imeytyminen on kehnonlaista.

D-vitamiinivalmisteet, jotka ovat valmistettu rasvaan/öljyyn, imeytyvät kunnolla.

D-vitamiinivalmisteiden hinnat

Edullisimmat d-vitamiinit saa ulkomailta. Markettien synteettisesti valmistetuista huonolaatuisista valmisteista saa maksaa kovan hinnan, verrattuna ulkomailta tilattuun d-vitamiiniin. Ulkomailta tilatessa on kuitenkin oltava tarkka mitä ja mistä tilaa. Turvallinen ja halvin ulkomaalainen nettikauppa on Yhdysvaltalainen Iherb.com.

Iherb tarjoaa ensitilaajille kupongin, jolla saa 5 dollarin alennuksen tilauksille alennuskoodilla: XEB289

Luontaistuote-tilaukset Iherbistä tulevat Suomeen halvimmalla International Airmail -kuljetuksella. Postikulut 4 $. Tilaukset ovat verottomia noin 35 € (noin 38 $) asti. Tämän ylittävät tilauksista saattaa joutua maksamaan alv:n, jos paketti tullataan. Luontaistuotteiden alv on 14 %.

Esimerkiksi tilauksen loppusumma euroina on 30 €. Vero lasketaan kaavalla: 30€/100*14=4,2€. Jos verotettava summa jää alle 5 €, ei arvonlisäveroa peritä.

Tulli saattaa pysäyttää Iherb-paketin ja vaatia veroja 24% mukaan, mutta antamalla selvityksen luontaistuotteista, paketti pääsee jatkamaan matkaa.

 

D-vitamiinin saantisuositus

Tohtori Tolonen suosittelee päivittäiseksi d-vitamiiniannokseksi 100 µg - 125 µg. Yli 9 vuotiaille jatkuvan käytön turvallista rajaa pidetään 100 µg / päivä ja aikusille jopa 250 µg / päivä. Raskaana oleville naisille d-vitamiinin tarve on jopa 10 kertaa suurempi kuin nykyinen viranomaissuositus.

Lue lisää Tohtori Tolosen d-vitamiinisuosituksesta täältä

 

Virallinen suositun on Suomessa hyvin alhainen monien asiantuntijoiden mielestä.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) d-vitamiinin saantisuositus:

Lapset ja nuoret ikä 2vk - 17 v,
suositus 10 µg

Aikuiset ikä 18-74,
suositus 10 µg

 

Yli 75,
suositus 20 µg


Raskaana olevat ja imettävät naiset
suositus 10 µg

 

Sää

30°C

Joensuu

Osittain pilvistä

Kosteus: 48%

Tuuli: 22.53 km/h

  • 19 Elokuu 2017 30°C 22°C
  • 20 Elokuu 2017 29°C 21°C

Ollaan yhteyksissä:

 

Yhteystiedot:

Steam Company Oy
Rekkatie 11 A7
80100 Joensuu

info@pohjoiskarjala.com
www.pohjoiskarjala.com